Totaal aantal pageviews

maandag 3 april 2017

Hoofd, Hart en Buik in Balans


Als een baby volledig veilig ronddobbert in de baarmoeder, heeft het geen idee van wat er zich in de buitenwereld afspeelt. De enige invloed die invloed heeft op de baby dat ben jij als moeder en indirect de vader.
Jij als aanstaande moeder maakt in je leven van alles mee en gaat daar op een eigen manier mee om. Dit kan invloed hebben op de baby in je buik. Ook de manier waarop jouw moeder en vader omgingen met zaken in hun leven, heeft invloed op jou gehad. Deze overtuigingen draag je tot op de dag van vandaag met je mee.


                                            Afbeeldingsresultaat voor hoofd hart en buik in balans


Wanneer je bent vastgelopen in je leven en dit kan zijn op werkgebied of privé, dan kan de 10-daagse lichaamsgerichte Speyertherapie je helpen.

In deze therapie richten we ons op psychische problemen in het heden, die zijn ontstaan in het verleden. Als jij als baby niet welkom was of je was op een traumatische manier geboren, dan sla je deze emoties, ervaringen en overtuigingen op in je systeem. Hierdoor kun je last krijgen van een laag zelfbeeld, angst, depressie, maar ook van lichamelijke klachten zoals astma, misselijkheid of migraine. De klachten zijn bij ieder mens weer anders van aard.

Het is een therapie met een KOP en een STAART.

De Speyertherapie is overzichtelijk ingedeeld in 10 dagdelen van ruim 2 uur. Het is heel duidelijk waar je begint en wanneer je klaar bent. Zo weet je gelijk hoeveel tijd en geld je kunt reserveren.
Het is een investering in jezelf, die zijn vruchten gaat afwerpen in de toekomst. We gaan terug naar onverwerkte negatieve ervaringen én overtuigingen uit je verleden. Jij wordt je volledig bewust van de oorzaak van jouw klachten en vervolgens wordt de oorzaak van het probleem ontdaan van de emotionele lading.
Je zou het kunnen zien als het reprogrammeren van je lichaam en geest. Je lichaam laat ouden spanning los en je komt weer on contact met je gevoelsleven. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de Speyertherapie: pas als je bij je gevoel komt, kun je voorgoed veranderen. Met andere woorden, jouw hoofd, hart en buik worden uitgelijnd, in balans gebracht zodat zij op een constructieve manier gaan "samenwerken".

Na afloop van de therapie heb je heel wat gewonnen en deze verandering is blijvend. Je zal het elven luchtiger ervaren, weer genieten van de kleine dingen en meer innerlijke rust ervaren. Je voelt meer en je leert je zelfhelend vermogen aan te spreken.
Je voelt dat je de regie van je leven weer in eigen hand hebt en dat maakt je krachtiger, zelfverzekerder en vrijer.

Deze therapie is geschikt voor mensen die met cognitieve therapie in de reguliere zorg niet verder komen. Hier wordt voor jou de tijd genomen, in rust gewerkt én je mag altijd contact opnemen ook in het weekend en tijdens officiële feestdagen. Er wordt niet gewerkt met het elektronisch patiëntendossier.

Je kunt een afspraak maken voor een intake (ca. 3 uur) bij:

Caroline Dekker psycholoog in

Zoetermeer, Westland en Rotterdam.
m: 06-22180976 Skype neteroe

De 10-daagse therapie wordt gegeven in Share Biz, Koraalrood 153, 2719 SB Zoetermeer en
                                                      de Spiegelkamer, Randweg 90, 3074 BS Rotterdam

Aangesloten bij het NVPA, RBCZ en SCAG.

Je kunt ook terecht voor psychosociale therapie, counseling, rouw - en traumaverwerking.

Review maart 2017

Ben heel blij dat ik het gedaan heb, er is in het afgelopen jaar heel veel ten goede veranderd. Met mijn ex-man kan ik nu in 1 ruimte zitten, en dat is een heel groot pluspunt. Hij raakt mij niet meer. Heel veel lichamelijke klachten zijn weg of minder. De rugpijn die ik had overgehouden aan een bevalling van 18 jaar geleden is door de therapie weg en ook niet meer teruggekomen. Nu voel ik mij sterk en veel meer zelfverzekerd, het gaat goed met mij. Daniëlle H te Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten